6828071

FIND THE GREEN LIGHT!

În curând în Parcul Botanic, Timișoara!

Find the Green Light! își propune amenajarea unui circuit de descoperire a naturii, destinat persoanelor nevăzătoare și realizarea unei aplicații smartphone pentru ghidaj.

Deși pretindem adesea că nu le vedem, persoanele nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere, există. Orbii suntem, așadar, noi, cei care ne încăpățânăm să credem că nu este așa.

Conform statisticii publicate pe 30 iunie 2013 de Direcția Generală de Protecție a Persoanelor cu Dizablități din cadrul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, în România trăiesc 3200 de copii și 106588 de adulți cu dizabilități vizuale.

Petru ”ei”, cu greu se găsesc materiale specifice (cărți în Braille, de pildă). Până nici audiobook-urile nu le sunt ”dedicate special”, ci celor grăbiți, care preferă să ”citească ascultând” o carte în mașină. Despre locuri amenajate special pentru petrecerea timpului liber de către aceste persoane, nici nu poate fi vorba, încă…

Este motivul pentru care, pornind de la un model descoperit și de la experiența câștigată în cadrul unui proiect mai vechi, care a prilejuit înfrățirea dintre Parcul Dendrologic Bazoș și Arbofolia – Parc National des Barres, în Franța, ne-am propus proiectul FIND THE GREEN LIGHT, de amenajare a unor circuite de descoperire a naturii, echipate corespunzător pentru persoane cu deficiențe de vedere.