Daca muzica ar fi o poveste_1

DACĂ MUZICA AR FI O POVESTE…

Spectacol muzical pentru copii

Lui Artur îi place muzica tehno, iar tatălui sau „marea muzică”. Într-o zi, Artur ascultă tehno la maxim … iar pentru tată se prezintă ocazia de a provoca un dialog, care, odată pornit, trasează în mod ludic întreaga istorie a muzicii, de la preistorie la contemporaneitate, trecând pe la Bach, Mozart, Beethoven, Ravel, Boulez… Captivat, Artur se lasă purtat de povestea tatălui său, făcând primul pas în descoperirea muzicii.

Aşa a luat naştere cartea Dacă muzica ar fi o poveste, scrisă de pianistul francez Pascal Amoyel şi tradusă în anul 2011 de Asociaţia Culturală Kratima, în cadrul unui proiect cofinanţat de Ambasada Franţei la Bucureşti, ca demers de sensibilizare a publicului tânăr la muzica de calitate.

Având ca punct de plecare cartea omonimă, pomenită mai sus, spectacolul „Dacă muzica ar fi o poveste” se dorește, însă, a fi mai mult decât o trecere pedagogică prin istoria muzicii. El propune un moment de analiză asupra trecerii noastre prin lumea de azi, golită de sensuri și valori, automatizată din lipsa timpului și tot mai distructivă, aducând în acelaşi timp, şi o soluţie : MUZICA, lumea la care putem avea cu toţii acces, prin cultură, concerte, spectacole de calitate, într-un cuvânt, prin educaţie și cunoaștere.