19 February 2014
Comentarii Comments Off on Bucurii simple
19 February 2014, Comentarii Comments Off on Bucurii simple

Bucurii simple – un spectacol muzical pentru copii

realizat după povestirea Puf, de Silvia Kerim

Copiii de astăzi se joacă din ce în ce mai puţin şotron şi folosesc tot mai mult alfabetare pe „tabletă”. Folosesc tot mai des „aplicaţii”, însă comunică tot mai puţin cu lumea înconjurătoare, iar noi, cei mari, suntem în mare parte responsabili de aceasta: cum oferta culturală de calitate destinată copiilor este tot mai săracă, iar producţiile capabile să „traducă”, prin artă, mesaje pozitive tot mai puţine, alegem soluţii „confortabile”, de tip IT.

Astfel, spectacolul pentru copii „De dragul bucuriilor simple” devine un îndemn la bucuria autentică, degajată din lucruri simple, precum bucuria de a străbate drumul către casa bunicii, atunci când călătoria este presărată cu „personaje” şi întâmplări care aşteaptă să fie descoperite : un copac, o casă veche, o pisică, un câine, un fluture, sau chiar un fir de iarbă… şi îşi propune să deschidă apetitul celor mici faţă spre descoperirea celor ne înconjoară.

Pus în scenă de regizoarea Mirela Puia, spectacolul muzical Bucurii  simple are ca punct de plecare povestirea Puf, a Silviei Kerim, căreia îi dau viaţă, pe scenă, actorii Doru Maniu, Cristina Prelipcian, Roxana Maniu şi copiii Anna Mingasson şi Alex Simion.

Cât priveşte muzica, compusă de Dan Simion, ea prinde viaţă în interpretarea cvartetului Capricioso, format din instrumentişti ai Operei Române din Timişoara : Cristian Dragalina (vioară), Sonia Ionescu (vioară), Traian Mişcu (violă), Andrei Şaramet (violoncel), însoţiţi de Cătălin Vinars, la flaut.

Decorurile sunt semnate de Alisa Radeş, iar costumele de Claudia Marta.

Premiera spectacolului a avut loc sâmbătă 7 decembrie la ora 18, la Teatrul Merlin şi a fost însoţită de vernisajul expoziţiei Bucurii simple. Drumul de acasă până la şcoală, realizată în parteneriat cu Şcoala Gimnazială nr. 30 şi Clubul Creartiv. Expoziţia a fost realizată sub coordonarea Înv. Adela Pal şi a profesorilor Viorica şi Florin Avram şi deschisă de Lect. Dr. Valentina Ştefănescu, Facultatea de Arte şi Design Timişoara.

Comments are closed.