20 February 2014
Comentarii Comments Off on CANTANTI – Asociaţia Culturală Kratima înfiinţează un cor de copii
20 February 2014, Comentarii Comments Off on CANTANTI – Asociaţia Culturală Kratima înfiinţează un cor de copii

Asociaţia Culturală Kratima înfiinţează un cor de copii

Toată lumea aleargă, încercând să se menţină în echilibru, într-o mare inflaţie de „evenimente”, „activităţi” şi „acţiuni culturale”. Ne ducem copiii şi la balet, şi la engleză, la desen, la înot… Între ele, dacă se poate, mai strecurăm câte o aniversare, un curs de chitară sau pian, poate chiar puţin patinaj… Oare e mai bine „multe, câte puţin din fiecare”, sau mai puţine, dar mai temeinic? Şi câte dintre aceste activităţi le vor fi de folos mai târziu? De câţi dintre profesorii care îi călăuzesc în tainele acestor activităţi îşi vor aduce aminte, peste vreme,

copiii noştri?…

… greu de spus. Ceea ce este, însă, cert, este că Profesoara Maria Gyuris este unul dintre aceşti profesori. Dedicată „trup şi suflet” profesiei (pe care, în cazul de faţă aş îndrăzni chiar să o numesc „misiune”) de dirijor de cor de copii, Maria Gyuris are în spate 30 de ani de experienţă în însufleţirea vocilor copiilor şi unirea lor în una şi aceeasi voce, fiind un profesionist desăvârşit. De ani şi ani dirijează formaţiile corale ale Liceului de Muzică „Ion Vidu”.

Proiect gândit de mai multă vreme, înfiinţarea unui cor format din copii din oraş, cu drag de cântat, se bucură astăzi de prezenţa Mariei Gyuris, în calitate de coordonator al acestui cor.

Cât despre bucuria copiilor ce fac parte dintr-o astfel de formaţie muzicală… aceasta este greu de explicat în cuvinte. Emoţii, concerte, concursuri, prietenii, complicitate – toate se concentrează într-un cuvânt atât de simplu, precum „cor”. Dacă nu sunteţi convinşi, ascultaţi pe youtube înregistrările Minisongului, de pe vremuri. Şi – neapărat – pe cele ale corului de copii de la Liceul „Ion Vidu”, dirijat de Maria Gyuris.

Dar iată şi câteva informaţii concrete :

Pentru a face parte din corul Cantanti, este nevoie de o audiţie, care se va programa telefonic, printr-un apel la tel. 0745-517796.

Repetiţiile au loc în fiecare zi de luni, între orele 16-18, la Centrul de Cultura şi Artă al Judeţului Timiş. Repetiţiile cuprind atât repertoriu, cât şi noţiuni de teorie muzicală şi coregrafie.

Vă aşteptăm cu drag la Cantanti şi la primul concert, care va avea loc pe 1 iunie 2014 !

Comments are closed.