7 July 2015
Comentarii Comments Off
7 July 2015, Comentarii Comments Off

PASAPORT CULTURAL

Realizat cu sprijinul Primăriei Timişoara și în parteneriat cu Galeria Calpe, Librăria „Cartea de Nisip”, Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”
Liceul „J.L. Caldéron”, Colegiul Național „C.D. Loga”, Şcoala Gimnazială nr. 30, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” și Şcoala Gimnazială nr. 19 „Avram Iancu”, proiectul ”Pașaport cultural” propune un program de revitalizare a activităţilor culturale de calitate, destinate publicului tânăr.

Proiect gândit multianual, „Paşaport cultural” are drept scop accesibilizarea actului cultural, precum şi creşterea accesului la cultură în rândul elevilor.

Pe parcursul proiectului, fiecare grup de elevi implicat a lucrat pe un anumit domeniu, sub îndrumarea coordonatorilor atelierelor și seminariilor organizateastfel încât, la finele acestuia, rezultatele să poată îmbrăca diferite forme: expoziţii, concerte sau recitaluri, spectacole etc.

Astfel, elevii din învățământul primar au realizat în cadrul atelierelor de arte vizuale și de improvizație coordonate de d-na asist. drd. Andreea Foanene și de actorul Adrian Jivan, o serie de lucrări și spectacole de improvizație care s-au consituit în trei evenimente realizate la Librăria ”Cartea de Nisip”, la Casa Artelor și la Teatrul pentru Copii și Tineret ”Merlin” din Timișoara.

Componenta destinată liceenilor, care a constat într-o serie de seminarii de limbă și literatură, coordonate de prof. univ. dr. Adriana Babeți, prof. univ. dr. Smaranda Vultur, prof univ. dr. Ilie Gyurcsik și prof. univ. dr. Marcel Tolcea, a debutat în 9 mai 2015 și s-a desfășurat pe parcursul a șapte întâlniri săptămânale la Galeria Calpe din Timișoara.

Comments are closed.