2 August 2013
Comentarii Comments Off on Recitaluri de pian la Timişoara şi Oraviţa
2 August 2013, Comentarii Comments Off on Recitaluri de pian la Timişoara şi Oraviţa

Recitaluri de pian la Timişoara şi Oraviţa

Noiembrie 2009, Martin Münch (Germania)

În program, lucrări de Ravel, W.A. Mozart, Skriabin, Debussy, M. Münch.

Proiect organizat în partenariat cu Filarmonica Banatul şi Facultatea de Muzică a Universităţii de Vest din Timişoara, cu sprijinul Primăriei Oraşului Oraviţa, în cadrul unei iniţiative mai ample a asociaţiei noastre ce are drept principal obiectiv facilitarea accesului la cultură în zone izolate, defavorizate.

Născut în anul 1961, la Frankfurt, Martin Münch a studiat muzica și filozofia la Mainz, apoi compoziția, cu profesorul Wolfgang Rihm la Facultatea de Muzică din Karlsruhe. Artistul susține anual numeroase de concerte în Europa, America de Nord, America de Sud și Asia. A concertat în săli importante din Paris, Roma, Madrid, Varșovia, Sofia, la Mozarteum din Salzburg și Gasteig din München.

Martin Münch este un cunoscut interpret al Suitei Iberia de I. Albeniz, al dificilelor piese de Balakirev și al sonatelor pentru pian de Al. Skriabin. A interpretat la posturi de radio și televiziune ca: SDR, SWF, SWR, Radio Cipru, piese ale compozitorilor din secolul al XIX-lea și început de secol XX.

Activitatea componistică a lui Martin Münch cuprinde până acum 46 lucrări pentru pian, muzică de cameră sau orchestră. A câștigat recent Premiul I la concursul de compoziție Pyromusikale 2009 din Berlin. A înregistrat mai multe CD-uri cuprinzând compoziții proprii.
Din anul 1994 este profesor de pian la Universitatea din Bamberg, Germania. Este fondatorul societății muzicale „Jahrhundertwende Gesellschaft” din Heidelberg și membru al societății „Piano international eV”, fiind și director artistic al mai multor ediții ale festivalului Neckar-Musikfestival.

(http://www.martin-muench.de/).

Comments are closed.