12 September 2013
Comentarii Comments Off on Simpozion internaţional Zilele Sfântul Siluan Athonitul
12 September 2013, Comentarii Comments Off on Simpozion internaţional Zilele Sfântul Siluan Athonitul
Simpozion internaţional Zilele Sfântul Siluan Athonitul

Septembrie 2001, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014…

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului şi cu purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, de câţiva ani se organizează, în fiecare an, la Timişoara, simpozionul internaţional Zilele Sfântului Siluan Athonitul, închinat „monahului în har de la Athos,  sfânt contemporan canonizat de Patriarhia Ecumenică de Constantinopol la data de 26 noiembrie 1987 şi aşezat în rândul sfinţilor cu dată anuală de prăznuire în 24 septembrie.

Ediţiile de până acum ale simpozionului s-au bucurat de o participare excepţională : Prea Sfinţitul Părinte Siluan, Episcop al Românilor din Italia, Prea Sfinţitul Părinte Siluan de la Gyula, Episcop al Românilor din Ungaria, Jean-Claude Polet, Profesor la Universitatea din Louvain, Belgia şi Secretar al al Asociaţiei europene Sfântul „Siluan Athonitul” Părintele Dionisie Ignat, duhovnicul Mânăstirii „Sf. Ilie” de la Albac (Jud. Alba), Pr. Cristian Galeriu (Biserica Sf. Silvestru, Bucureşti), Maica Siluana Vlad, Pr. Marc-Antoine Costa de Beauregard (Franţa), Doamna Dumitra Daviti (Grecia), Pr. Vasile Gavrilă (Biserica Rusă, Bucureşti) Părintele Arhimandrit  Syméon Cossec (Franţa) ş.a.
Moderatorul discuţiilor este, în fiecare an, Părintele Constantin Jinga, profesor la Facultatea de Teologie din Timişoara.
Simpozionul mai găzduieşte, în fiecare an, ateliere duhovniceşti de creaţie plastică dedicate copiilor, organizate în mansarda Facultăţii de Arte din Timişoara.

Comments are closed.