STRATEGIE

Planificare

La fiecare sfârşit de an, ne facem un plan de acţiune pentru anul ce urmează. Direcţii strategice, linii generale, obiective anuale, chiar idei concrete de proiecte concrete iau naştere acum.
Dincolo de strategie şi de planificare, însă, există şi proiecte „ad-hoc”, a căror realizare o hotărâm „din mers”. Deşi pare greu de crezut, de cele mai multe ori aceste proiecte sunt dintre cele mai reuşite.

Inspiraţie

Ne inspiră idei, întâmplări, fapte, pe care le transformăm în proiecte ale Asociaţiei. Atunci când ideile noastre îi inspiră şi pe cei din jur, ne bucurăm. Înseamnă că, într-un fel, ne-am îndeplinit rolul de „kratimă”.
De obicei, ideile sunt  puse într-un „creuzet al anului”, după care sunt frământate şi lăsate „la dospit”. Unele prind degrabă chip, altele mai târziu… toate se întâmplă cu vreme şi la vreme. Proiectele care se materializează mai târziu, rareori îmbracă forma imaginată iniţial, ele evoluând substanţial în timp.

Conspiraţie

Este momentul cel mai plăcut. Proiectele ce urmează a fi realizate se desprind din lista generală de proiecte. Se mobilizează energii, se asumă răspunderi. Lucrurile încep să se lege.

Concretizare

Proiectul prinde contur. Se concretizează. E momentul „premierei”.

Finalizare şi Evaluare

Momentul adevărului, care încheie o etapă. Nopţile sunt mai lungi, iar zilele se liniştesc… însă, deşi proiectul pare încheiat, este doar o pauză. Toate proiectele noastre au continuitate, în timp. După lăsarea cortinei, tragem concluzii, ne propunem să nu mai repetăm greşelile pe care le-am făcut deja, să ne îmbogăţim, pe viitor, iniţiativele şi să le ameliorăm.